HTML


Külhon

Külföldről, csakis objektíven. Célunk a környező országok eseményeinek nyomon követése. Mit kavar ez a Közép-Kelet-Európa már megint? Ha valami érdekes történik - megírjuk, kontextusba helyezzük, megmagyarázzuk. E-mailünk: kulhonblog kukac gmail pont com

Friss topikok

Megelőzhető lett volna Basternák László MKP-s politikus meggyilkolása

2010.07.30. 09:22 kiskovacs01

A szlovák rendőrség, mint ahogyan ezt Malina Hedvig esetében tette egy sértettből ismét elkövetőt akart kreálni. Ez a szakszerűtlen rendőrségi intézkedés meghiúsította annak lehetőségét, hogy a rendőrök az ógyallai MKP-s politikusokat fenyegető bűnözői kör felderítésére összpontosítsanak, és időben a bűncselekményt elkövetők nyomába eredjenek.   

Ógyalla szlovákiai kisváros kiemelt médiafigyelmet kapott a közelmúltban Basternák László MKP-s politikus meggyilkolásának ügyében. Július 9-én a felesége szeme láttára lőtték le a saját háza előtt. Korábban már több esetben megfenyegették, és márciusban már egyszer rálőttek, azonban a golyó célt tévesztett. Akkor még nem lehetett tudni, hogy a rendőrség által felajánlott védelem elutasítása - ami Baszternák munkájában és magánéletében jelentős korlátozásokkal járt volna - a végzetes döntés meghozatalát jelentette számára. Ez azonban nem menti fel a szlovák rendőrség felelősségét, amely képtelen volt megállapítani a fenyegető levelek küldőjét és a gyilkosság elkövetésére készülő bérgyilkos személyét.

A rendőrségi munka szakértelmének hiányossága érhető tetten abban, ahogyan a kisvárosban történt egyéb fenyegető akciók ügyében jártak el.   

A tavalyi év augusztusában Kecskés Miklós városi képviselő-testület MKP-s frakcióvezetőjének autóját gyújtották fel ismeretlen tettesek. Kecskés jóllehet azonnal feljelentést tett, a rendőrök nem vontak párhuzamot a két ógyallai MKP-s vezetőt fenyegető akciók között és nem vették komolyan a feljelentést. Egy kis város esetében a szálak összefutásának lehetőségét indokolt lett volna vizsgálni, a rendőrség azonban még arra sem vette a fáradtságot, hogy Kecskés kihallgatását elvégezze. Amikor Kecskés a feljelentése ügyében érdeklődött megtudta, a rendőrök valójában az öngyújtogatás lehetőségét vizsgálták, vagyis ezúttal is, mint ahogyan az Malina Hedvig esetében történt, a sértettből elkövetőt akartak kreálni.

Egy gyilkosság kellett megtörténjen ahhoz, hogy a Kecskés sérelmére elkövetett fenyegetést a szlovák rendőrök komolyan vegyék és ma már ezt a szálat is erőteljesen vizsgálják. A kis város esetében nagy a valószínűsége annak, hogy a fenyegetéseket és a bérgyilkosságot megrendelő bűnözői kör azonos. Amennyiben Kecskés ügyében a szlovák rendőrök szakszerűen jártak volna el, meglehet az ő vonalán már sikerült volna ezek nyomára bukkanni és megelőzhető lett volna a felvidéki politikus brutális meggyilkolása.
 
          

Add a Facebook-hoz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulhon.blog.hu/api/trackback/id/tr932186525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása