HTML


Külhon

Külföldről, csakis objektíven. Célunk a környező országok eseményeinek nyomon követése. Mit kavar ez a Közép-Kelet-Európa már megint? Ha valami érdekes történik - megírjuk, kontextusba helyezzük, megmagyarázzuk. E-mailünk: kulhonblog kukac gmail pont com

Friss topikok

Választási humor Szlovákiában

2010.11.23. 11:29 kiskovacs01

A mindennapi nehézségek súlyától nyomva, a válság, az eladósodás keserveitől szenvedve hasznos, ha nem veszítjük el humorunkat. Azt mondják ugyan, ma már sokkal kevesebb vicc születik, mint néhány évtizeddel ezelőtt, de azért ma is vannak jó poénok. Ha pedig egyik-másikuk szakállasnak is tűnik, ma is hordozhatnak az aktuálpolitikára érvényes tartalmat, no meg azt is tudjuk, hogy nincsenek régi viccek… Így aztán nem lehet véletlen, hogy az információs sztrádán kóborolva fellelhetők olyan viccek, amelyek ma, néhány nappal a helyhatósági választások előtt találóan festik le a szlovákiai magyar politikusok hangulatát.

Következzen itt kettő ezek közül, és természetesen a fair play alapján egyik erre, másik arra „szúr”:
 
Csáky Pál találkozik Bugár Bélával, aki megkérdi:
- Aztán mi a helyzet a képviselőházban, Palikám?
- Kedves Bélám, de hiszen tudhatnád, hogy már nem vagyok képviselő!
Mire Bugár:
- Tudom, tudom, de olyan jó hallani!


 














Bugár Béla eltévedt a hőlégballonjával. Lejjebb ereszkedik, meglát egy nőt, és odakiált:
- Elnézést! Megígértem a választóimnak, hogy találkozom velük egy órával ezelőtt, de eltévedtem, és most azt sem tudom, hol vagyok.
A nő a földön így szól:
- Ön egy hőlégballonon van, kb. 10 méterrel a föld felett, az északi szélesség 40. és 41., illetve a nyugati hosszúság 59. és 60. foka között.
- Maga biztos mérnök. – mondja Bugár.
- Honnan tudja?
- Minden, amit mondott, korrekt, de továbbra sem tudom, hol vagyok.
A nő erre így szól:
- Maga meg szerintem Most-Híd politikus.
- Igen, - bólint Bugár egyetértően – de ezt honnan tudja?
A nő így felel:
- Nem tudja, hol van, sem azt, hogy hová tart. Jelenlegi pozíciójába a kedvező széljárás sodorta. Olyan ígéretet tett, amiről fogalma sincsen, hogyan fogja betartani, és a maga alatt lévő emberektől várja, hogy megoldja az ön problémáját.
 
Ha sikerült nevetni rajtuk, az jó, de hogy ki nevet a végén, az még nem tudható. Attól, hogy e két szösszenet az urnáknál történő választás előtt íródott ide, remélhetőleg nem értékeli úgy a kedves olvasó, hogy fekete humorról van szó!
Add a Facebook-hoz

Szólj hozzá!

Címkék: választás humor szlovákia bugár béla csáky pál most híd

A bejegyzés trackback címe:

https://kulhon.blog.hu/api/trackback/id/tr452467558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása