HTML


Külhon

Külföldről, csakis objektíven. Célunk a környező országok eseményeinek nyomon követése. Mit kavar ez a Közép-Kelet-Európa már megint? Ha valami érdekes történik - megírjuk, kontextusba helyezzük, megmagyarázzuk. E-mailünk: kulhonblog kukac gmail pont com

Friss topikok

Adrenalin növelés, semmi más…

2011.09.02. 12:54 kiskovacs01


Jobb helyeken - ha mára már egyáltalán lehet ilyenről beszélni - az egyszerű, dolgozó nép augusztusban megérdemelt pihenését tölti, a politikum pedig Karácsonyhoz hasonlóan, - tőle meglepő módon, - kissé visszavesz vehemenciájából, és így kevésbé borzolja a köz idegeit. Jobb helyeken.
A mi kis közép-európai valóságunkban azonban már szinte bevett fordulat az ország vezető rétegének azon törekvése, hogy a hirtelen munkába állás stresszétől úgy kívánja megkímélni népét, hogy "nem megy szabadságra", avagy jól átgondolt nyilatkozataival fenntartja azt az ellenséges politikai közhangulatot, amely legitimálja önnön, ellenségkép-keresésén nyugvó pozícióját.


Ennek ékes példáját látjuk a szlovák államfő gróf Esterházy Jánossal kapcsolatos kijelentéseiben. Saját magamon éreztem a hír olvasása és az arra adott reakciók közben, hogy pillanatok alatt elszállt a nyári pihenés érzése, és felháborított, lehangolt, hogy ugyanott tartunk, ugyanolyan olcsó, fél információkkal, megvezetett híreknél, ami semmi mást, csak a szükséges adrenalin szint elérését hivatott szolgálni.

Szolgálni... Ivan Gasparovic államfő mennyiben szolgálja a népét azzal, hogy olyan ügyben tesz kijelentést, amihez szimplán nem ért, mert fáradtságot nem vesz, hogy fenntartsa egy europer politikus látszatát, aki legalább felszínesen tájékozódik? Sokan, sok mindent írtak Esterházyról, mindenki eldöntheti, hogy melyik irányt követi.

Egy objektív vélemény, melyet érdemes megfontolni, Szarka László tollából megszületett, illetve megtudhattuk, hogy hatalom és érdek hajhászós felszín alatt, vannak, akik tényleg tenni szeretnének a kölcsön megértésért, ezért vegyes nemzetiségű kutató csoportok dolgoznak, elmélkednek, és osztják meg tudásukat azzal a szűk réteggel, akiket őszintén, a tények érdekelnek.

És persze találni mást is az egyéni blogolók széles palettáján. Megtalálni Gasparovic "echo"-ját, ahogy visszhangozza a demagóg hazugságot. Legyen neki, csak saját tájékozatlanságát bizonyítja fröcsögésével.

Ezért érdemes csak tiszta, a kort ténylegesen értő forrásból táplálkozni, egyébként úgy elszáll az adrenalin, hogy visszafordíthatatlan vércukorbetegség lesz belőle. Megéri? Természetesen nem. Akkor ne borzoljuk feleslegesen egymás idegeit...

Add a Facebook-hoz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulhon.blog.hu/api/trackback/id/tr883197644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása