HTML


Külhon

Külföldről, csakis objektíven. Célunk a környező országok eseményeinek nyomon követése. Mit kavar ez a Közép-Kelet-Európa már megint? Ha valami érdekes történik - megírjuk, kontextusba helyezzük, megmagyarázzuk. E-mailünk: kulhonblog kukac gmail pont com

Friss topikok

Forog a kerék

2010.10.27. 14:54 kiskovacs01

A Die Presse című osztrák napilap csak összevetette a számokat, trendeket és tényeket, azután, mellőzve az elfogultság bármely politikai, nemzetiségi vagy gazdasági „háttérkísértést”, arra a következtetésre jutott, hogy Magyarország lehet a közeli jövőben a közép-európai autógyártás új Eldorádója. Alátámasztják ezt a prognózist olyan neves autógyártó óriások, mint az Opel, az Audi, a Mercedes vagy a Suzuki, amelyek nem máról-holnapra gondolkodnak csak, hanem alaposan megfontolják mibe és hova fektetik euro milliárdjaikat.

A két éve tartó gazdasági és pénzügyi válságnak is nyilvánvalóan lejár egyszer az ideje és az azt követő fellendülési hullám gyökeresen megváltoztathatja a térség országainak utóbbi években elfoglalt pozícióját. Felszínre kerülhetnek az eddig különböző okok miatt víz alá nyomott nemzetgazdaságok, és ennek a hullámverésnek húzó ágazata, korbácsoló szele lehet az autóipar is. A vezető autógyártók masszív befektetésekben megnyilvánuló bizalma nyilvánvalóan nem csak a magyarországi alacsonyabb bérszínvonalat, a rendelkezésre álló szakértelmet, és a javuló infrastruktúrát vette alapul, hanem mindenekelőtt a stabilitás felé tendáló magyarországi viszonyokat is.

Jó hírek ezek, már régóta várunk ilyenekre és jó hír az is, hogy fordulni látszik hát a kerék! A feljövőben lévő magyarországi gépkocsigyártás megtöri Csehország és Szlovákia térségünkben még meglévő monopóliumát. Tudomásul kell azonban venni, hogy a versenyben olykor a riválisok is előnyre tehetnek szert, ha a pályák és az esélyek egyenlők.

A Die Presse eredeti cikke: "Ungarn mausert sich zur Autoschmiede"
A cikk a Magyar Nemzetben: "Hazánk az új Eldorádó? - lekörözhetjük a szlovákokat és a cseheket"

Add a Facebook-hoz

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország mercedes audi németország opel suzuki autógyártás autóipar gazdasági növekedés die presse

A bejegyzés trackback címe:

https://kulhon.blog.hu/api/trackback/id/tr412402938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása