HTML


Külhon

Külföldről, csakis objektíven. Célunk a környező országok eseményeinek nyomon követése. Mit kavar ez a Közép-Kelet-Európa már megint? Ha valami érdekes történik - megírjuk, kontextusba helyezzük, megmagyarázzuk. E-mailünk: kulhonblog kukac gmail pont com

Friss topikok

Sólyom megvédte a szlovákokat

2010.06.09. 13:52 kiskovacs01

A Kossuth Rádió tegnap előtti, reggeli műsorában megszólaltatták Sólyom László köztársasági elnököt, aki hétfőn ellátogatott az árvíz sújtotta területekre, és megtekintette a mentési munkálatokat. Az elöntött településen tett körútja során védelmébe vette a szlovákokat.

Éjjel a károsultak körében elterjedt az a rémhír, hogy további vízszint-emelkedés várható, amelynek oka, hogy a szlovákok Magyarországra engedik a víztározóik vizét, ezzel is súlyosbítva az elöntött települések helyzetét.
 
A rémhírre reagálva a helyszínen tartózkodó Sólyom László a körülötte álló károsultakat és a rádióhallgatókat nyugtatva elmondta, hogy Szlovákia víztározóiban oly mértékben gyűlt fel a víz, hogy szétfeszítheti a víztározókat, ezért a lakosság védelme érdekében a víztározók vízszintjét időnként csökkenteni kell, ezt a magyar és szlovák szakemberek egymással szorosan egyeztetve, a nemzetközi előírások alapján végzik.
 
A magyar Köztársasági elnök, akinek szlovákiai utazását nemzetbiztonsági kockázati tényezőként kezelték, ezúttal megmutatta, milyen valós veszélyt jelent Szlovákia számára. Kiállása a szlovákok mellett olyan emberi erényről tanúskodik, ami mindenképpen említést érdemel. A személyét ért kicsinyes politikai támadásokat feledve, önmagán felülemelkedve is bizonyította Szlovákia felé jóindulatát. Szlovákiában a nacionalisták által gerjesztett magyarellenes közhangulat nem teszi lehetővé, hogy a róla korábban alkotott, a szlovák nemzetbiztonságot veszélyeztető jelzőt ilyen objektív eseményről szóló tudósítással feledtessék.
 
Hol van Szlovákiában az objektív tájékoztatást biztosító demokratikus média?
Add a Facebook-hoz

Szólj hozzá!

Címkék: sólyom lászló biztonsági árvíz kockázat szlovákiai víztározó magyar szlovák

A bejegyzés trackback címe:

https://kulhon.blog.hu/api/trackback/id/tr102068859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása