HTML


Külhon

Külföldről, csakis objektíven. Célunk a környező országok eseményeinek nyomon követése. Mit kavar ez a Közép-Kelet-Európa már megint? Ha valami érdekes történik - megírjuk, kontextusba helyezzük, megmagyarázzuk. E-mailünk: kulhonblog kukac gmail pont com

Friss topikok

Szlovákok, ne féljetek a magyaroktól!

2010.05.04. 14:44 kiskovacs01

Szlovákia déli részein élő szlovákok egy csoportja április 29-én a changenet.sk internet portál oldalain az alábbi üzenettel fordult az északon élő szlovákokhoz.

 
„Mi, szlovákok, akik Dél-Szlovákia városaiban és falvaiban együtt élünk a Szlovák Köztársaság magyar nemzetiségű állampolgáraival, nagy aggodalommal szemléljük, ahogyan a felelőtlen politikusok, különösen a Szlovák Nemzeti Párt soraiból, igyekeznek a magyarokat ellenségnek beállítani. Hozzátok, a többi szlovákhoz fordulunk, akiknek nincsenek közvetlen tapasztalatai a szlovákok és a magyarok együttéléséről: ne higgyetek azoknak a esztelenségeknek, amelyeket az állítólagos hazafiak terjesztenek azért, hogy félelmet váltsanak ki bennetek a magyarokkal szemben, és megszerezzék támogatásotokat. Ezeknek nem azért van szükségük a támogatásotokra, hogy a mi népünk érdekeit megvédjék. A saját önző érdekeik miatt van rá szükségük. A szlovákok ellenségei nem a magyarok. Sem a mieink, a velünk élő magyarok, sem pedig a Magyar Köztársaságban élők. A mi valódi ellenségünk a közéletben eluralkodó gyűlölködés és durvaság. És ez nem a Duna túloldaláról érkezik.”
 
A felhíváshoz több mint egy tucat dél-szlovákiai szlovák személyiség, köztisztviselő, és polgárjogi aktivista adta a nevét. A szlovák dokumentum teljes szövege, illetve az aláírók névsora, a www.changenet.sk internetes polgári napilap oldalain található, ahol lehetőség van csatlakozni a felhíváshoz.
 
Add a Facebook-hoz

Szólj hozzá!

Címkék: polgárjog törvény szlovák párt nemzeti changenet hazafisági

A bejegyzés trackback címe:

https://kulhon.blog.hu/api/trackback/id/tr151973981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása