HTML


Külhon

Külföldről, csakis objektíven. Célunk a környező országok eseményeinek nyomon követése. Mit kavar ez a Közép-Kelet-Európa már megint? Ha valami érdekes történik - megírjuk, kontextusba helyezzük, megmagyarázzuk. E-mailünk: kulhonblog kukac gmail pont com

Friss topikok

Fico a hibás

2010.04.02. 13:37 kiskovacs01

A szlovák miniszterelnök szerint „a Jobbik legszívesebben földbe taposná Szlovákiát”

Robert Fico megint magyarországi szélsőségekkel példálózik. Ő már csak tudja, mi az a szélsőséges politika, hiszen az elmúlt négy évben nap mint nap a magyarokat szidta, szinte felülmúlva szalonképtelen koalíciós partnerét, Slotát is. A magyarországi választáson várhatóan a jobboldali pártok fognak győzelmet aratni. Fico már meg is előlegezte a kapcsolatok várható romlását. Nyilatkozataiból az derül ki, fel sem merül benne, hogy a magyarországi jobbra tolódásban a Szlovákiában négy éve kampányszerűen űzött magyarellenességnek hatalmas szerepe van.
A feszültségek gerjesztése kizárólag a szlovák fél részéről történik, olyan emblematikus intézkedések révén, mint például a sokat kritizált nyelvtörvény. De előbb-utóbb a most el nem fogadott hazafiassági törvényt is át fogják erőltetni. Fico felteheti magának a kérdést, megérte-e belpolitikai céljainak alárendelni a külpolitikáját? Szavazatszerzési okokból a magyarokkal riogatta a szlovákokat, aminek következménye, hogy szerinte áprilistól Szlovákiának „keményen kell reagálnia” a magyar belpolitikai változásokra. Felteheti magának azt a kérdést is, nem volt-e egyszerűbb együttműködni a magyar szocialistákkal? Akikkel egyébként az Európai Parlamentben egy frakcióban ülnek a PES-ben, az Európai Szocialisták Pártjában.
A mondás szerint ne fesd az ördögöt a falra, mert még megjelenik. Nos, Fico és Slota addig festette a piros-fehér-zöld ördögöt a falra, amíg megjelent nekik. Ettől akár boldogok is lehetnek, de ennek a retorikai játszmának nagyon is valós vesztesei lesznek: a magyar és a szlovák emberek.

Add a Facebook-hoz

Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia fico szélsőségek

A bejegyzés trackback címe:

https://kulhon.blog.hu/api/trackback/id/tr821889453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása