HTML


Külhon

Külföldről, csakis objektíven. Célunk a környező országok eseményeinek nyomon követése. Mit kavar ez a Közép-Kelet-Európa már megint? Ha valami érdekes történik - megírjuk, kontextusba helyezzük, megmagyarázzuk. E-mailünk: kulhonblog kukac gmail pont com

Friss topikok

A nőt megillető tisztelet Malina Hedvignek is jár

2011.05.24. 14:10 kiskovacs01

Robert Fico ex szlovák kormányfő és Robert Kalinák ex belügyminiszter becsülete, szavahihetősége kérdőjeleződne meg, amennyiben a Nyitrán magyar nemzetisége miatt immáron közel 5 éve megtámadott és véresre vert egykori diáklány, Malina Hedvig ügyében bebizonyosodna az igazság. Ezért hát a nagy igyekezet, hogy tapodtat sem hajlandóak engedni a korábbi évek során hangoztatott álláspontjukon. Legújabban, éppen a tegnapi nap folyamán Kalinák volt az, aki a Sme újságíróinak a kérdéseire kijelentette, nem kíván bocsánatot kérni Malina Hedvigtől és jóllehet még az ügyészségi vizsgálat nem zárult le, a ma már kétgyermekes anyát ismét megbélyegezte. 

Úgy tűnik, Dobroslav Trnka ex főügyész, jelenleg főügyész helyettes vizsgálat elhúzódásában kifejtett cinkos tevékenysége sem volt elegendő ahhoz, hogy a Hedvig sérelmére elkövetett bűncselekmény a feledés homályába merüljön és ismét a média figyelmébe került az elvarratlan ügy. A kis örömbe azonban üröm is vegyül. Az elnyújtott procedúra során felmerült dokumentumok, a Hedvig igaza mellett megszólaló szakértők, politikusok és emberjogi szervezetek sem voltak képesek Kalinákot meggyőzni az álláspontjának tarthatatlanságáról, mi több a közvéleményt manipuláló, a bűncselekmény áldozatának önérzetét, emberi becsületét sértő újabb nyilatkozatra ragadtatta el magát. Malina Hedviget betegesen hazudozó személynek titulálta. 

Elvárható lenne, hogy a magyarság idegeit borzoló, igazságtalanságok sorozatát tartalmazó ügyben legalább a nőt vagy a gyermekeit tisztességben nevelő anyát megillető minimális tisztelet tükröződjön Kalinák megszólalásában. Mondhatta volna, még ha tudjuk, hogy nem is igaz, Malina Hedvig nem a történteknek megfelelően tájékoztatta a rendőrséget vagy állítása nem felel meg a valóságnak és lehetne még egy jó pár szalonképesebb variációt felsorolni. Ő azonban erre nem kívánt figyelmet fordítani. Nem tudta megtagadni önmagát, durva, sértő nyilatkozata árulkodóvá vált. Árulkodik egy jellemről, ahogyan a kisemberhez, az áldozathoz viszonyul, a nőhöz, az anyához és még arról is mennyit jelent számára a becsület, amennyiben csak egy magyarról van szó.     

 

Add a Facebook-hoz

Szólj hozzá!

Címkék: fico hedvig robert trnka malina kalinák dobrosláv

A bejegyzés trackback címe:

https://kulhon.blog.hu/api/trackback/id/tr522928764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása